woensdag 18 mei 2016

MOES & GRIET | UASHMAMA®

Omdat ik al een tijdje stage loop bij Moes & Griet, die inmiddels alweer bijna voorbij is, lijkt het me toch nog leuk om jullie er wat over te vertellen. 

Moes & Griet staat voor Moeder & Dochter, zij hebben dit ook samen opgestart. Moes & Griet zelf is nog niet heel erg bekend onder de mensen, maar wat velen niet weten is dat zij de distributeur zijn van UASHMAMA® binnen de Benelux! 


Nou kennen de meesten van jullie de producten en het materiaal van UASHMAMA® al wel, maar voor degenen die het toch nog niet kennen of er nog meer over willen weten, lees dan vooral verder want hier ga ik er wat over vertellen.

Om te beginnen, hoe spreek je die naam nu uit? Zelf deed ik dit namelijk verkeerd toen ik het voor de eerste keer uitsprak. Je spreekt het uit als washmama! Nu kun je het nooit meer verkeerd uitspreken ;)

De producten van UASHMAMA®  worden in Italië bedacht en gemaakt. De producten staan vooral bekend om het materiaal: wasbaar papier! Het is begonnen met een aantal papieren zakken die je als broodmandjes kunt gebruiken. Inmiddels is de collectie uitgebreid van papieren zakken tot tassen en nog veel meer producten! Ook worden de papieren zakken niet alleen maar gebruikt voor brood maar ook om er leuke plantjes in te doen, snoep, speelgoed, leuke zeeppotjes etc. 

Het materiaal zelf heeft meerdere varianten gekregen! Je hebt ze voortaan in allerlei verschillende kleuren en zijn er ook varianten gekomen zoals bubble, crocco en lux waardoor het papier nog meer op leer lijkt.


Het fijne aan de producten van UASHMAMA®  is niet alleen dat het wasbaar papier is maar ook nog dat het duurzaam gemaakt wordt! Er worden kweekbomen gebruikt voor de productie zodat er niet hele bossen gekapt hoeven te worden. De kleuring wordt gedaan met plantaardige kleurstoffen en de tassen worden gemaakt in verschillende kleine ateliertjes in Italië. Er gaat dus een langdurig proces overheen, maar dat maakt de producten van UASHMAMA®  extra speciaal! 

Om even terug te komen op het feit dat het papier wasbaar is, dit betekent helaas niet dat de papieren zakjes waterdicht zijn. Als je er een plantje in zet is het dus belangrijk om te weten dat je er een dicht potje omheen moet doen voordat je het in de Paper Bag plaatst! Nu hoor ik je ook al denken: 'en de tassen dan? De tassen zijn daarentegen wel waterbestendig, deze worden namelijk bewerkt met een extra wax laag! Dus als het wat regent is dat geen enkel probleem, deze wasbare producten van papier scheuren namelijk niet uit ;p


Nu bestaat Moes & Griet natuurlijk niet alleen uit UASHMAMA®  Buiten UASHMAMA®  verkopen ze ook nog andere toffe merken zoals;
Sierraden van Mimi et Toi.
Keukengerei van U.N.C. & BrosteCopenhagen.
En nog veel meer!

Naast deze merken hebben ze zelf ook nog het merk opgericht genaamd Purée et Barbue. Dit zijn verschillende soorten sjaals voor een mooie prijs! De collectie bestaat uit:
de Valérie (mijn favoriet) -100% wol
de Olivier - 100% linnen
de Sarah - 70% katoen & 30% wol
en de Florian - 80% katoen & 20% polyester
Door de verschillende gebruikte materiaal hebben ze allemaal hun eigen dikte. Zo is de Valérie lekker warm in de winter en de Olivier heerlijk fris voor de zomer en maakt het toch nog je outfit helemaal compleet!


Dus neem vooral een kijkje op Moes& Griet, want misschien kom je nog wel wat leuks tegen voor jezelf!

Liefs, Fem


Pictures are all mine, so please tag me if you wanna use these!
Styling and Model: Lara van den Hoff

4 opmerkingen:

  1. Vind de producten van Uashmama echt tof, vooral dat lichtroze kleurtje is mooi!
    En wat een leuke naam, Moes&Griet, ik ga gelijk even een kijkje nemen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, de licht roze kleur is dit seizoen nieuw gekomen!
      Leuk dat je een kijkje gaat nemen :)
      Fijne dag nog!

      Verwijderen
  2. Wat tof, ik wist helemaal niet dat Uashmama ook tassen verkocht.
    En wat zijn ze gaaf!
    Ik ga gelijk even een kijkje nemen op de webshop.
    Mooie foto's heb je gemaakt trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Het was ook de bedoeling om de tassen meer in beeld te brengen aangezien meerdere mensen dat dus niet weten hihi. Fijne dag nog!

      Verwijderen