zondag 29 mei 2016

PARIS

Parijs, de stad van de liefde! Daar waren wij afgelopen weekend lekker met zijn tweetjes. Helaas maar 1 dag, maar die dag hadden we helemaal volgepland! 

Wij zijn erheen gegaan met de bus van slangenreizen, niet een hele lange reis vooral niet als je kunt slapen! Het perfecte plekje, die hadden wij. Lekker boven in, voor bij het raam, zo konden we alles goed zien.

Omdat de chauffeur goed had door gereden waren we er al op tijd, hierdoor kregen we nog een tour langs de grotere bezienswaardigheden (gelukkig hadden we dat goede plekje!).

Uiteindelijk mochten we dan vrij rond lopen. Het eerste wat we deden was kaartjes kopen voor een mooi boot tripje op de Seine die we voor het einde gepland hadden staan. Daarna zijn we richting de Eiffeltoren gelopen. We zijn er niet naar boven gegaan, de rij was veel te lang en we hadden tenslotte ook maar 1 dag. Even daar wat foto's gemaakt en genoten van het heerlijke weer!

De Eiffeltoren blijft foto-waardig, hihi

Toen vonden we het wel tijd voor een ontbijtje/lunch, dus zijn we in ons boekje gaan kijken voor leuke plekjes en kwamen uit op Soul Kitchen, dit lag ook op de route naar de Sacre Coeur!

Dit is een echte hotspot vind ik zelf. Het is een klein, schattig zaakje waar ze heerlijk eten hebben! Het was er ook erg druk, maar gelukkig hadden we al meteen een plaats zodat we snel wat konden eten om weer door te gaan met ons tochtje.

Cute little lunchroom, I really loved the interior!

Verbazingwekkend zat het lunchtentje al behoorlijk hoog waardoor we nog maar 2 trappen op hoefde voor de Sacre Coeur. Dit blijft mijn favoriete plekje, want wat een prachtig gebouw is dat met een mooi uitzicht! Daarnaast zit er nog een leuk pleintje naast met allemaal kunstenaars. Dit wordt dan ook wel het kunstenaarspleintje genoemd. 

My favorite place to be.. Dream away of all the inspiration..

Nadat we dat gezien hadden, besloten we om wat leuke hotspots te gaan zoeken op het gebied van winkelen! Nu had ik van een collega een plaats doorgekregen genaamd: Le Marais en dat is dan een soort van 9 straatjes net als in Amsterdam. Maar voordat we daarheen zouden gaan, wou ik nog naar de winkel Merci, dit stond ook in ons boekje wat we vervolgens op de kaart hadden aangekruist. Helaas kwamen we na heel lang rond lopen erachter dat we de verkeerde plaats hadden aangekruist.. Gelukkig was het rond lopen niet nutteloos, want we kwamen een heel leuk parkje tegen waar we even bij de fontein zijn gaan zitten.

Say hi to my sweet boyfriend Kennard ^^

Na de metro gepakt te hebben naar de goede plek, hadden we de winkel ook snel genoeg gevonden. Die zit namelijk tegenover de metro! En jeetje wat ben ik blij dat we naar die winkel zijn gegaan, want wat is het daar mooi! Een echte aanrader voor iedereen die naar Parijs gaat (zorg dan alleen wel dat je de goede plek aankruist op de kaart ;p) 

Merci is een soort Concept Store waar ze van alles hebben: Vintage Kleding maar ook kleding van nu, Interieur producten die echt geweldig gepresenteerd staan! Maar ook hebben ze hun eigen lunch restaurantje. Ik zou me daar de hele dag wel kunnen vermaken! 

Bought a cute little planter, I will show you soon on Instagram.


Na dat we die winkel helemaal van top tot teen doorzocht hadden zijn we door gelopen naar de '9 straatjes'. De merci lag uiteindelijk ook in deze buurt, wat voor ons ideaal uit kwam! Jammer genoeg is deze 9 straatjes een stuk groter dan die in Amsterdam en we gingen er met een lege planning naar toe, maar ik raad aan dat als je naar deze buurt gaat om dan wel wat winkeltjes uit te stippelen zodat je de echte hotspots sowieso hebt gezien! 

Er hingen allemaal grote lampen door heel de straat, wat ziet het er leuk uit!

We hebben even wat winkeltjes bezocht maar kwamen in tijdnood waardoor we snel op zoek moesten naar een restaurantje voor het avondeten. Dus we pakte ons boekje er weer bij om te kijken of er iets leuks in de buurt zat, en ja hoor 'La Favorites' is het geworden. En wat heb ik daar een lekkere pasta gegeten! Dit is trouwens ook een hotspot op eetgebied want het interieur is ook nog eens in een mooie vintage/industriële stijl! 

Daar zaten we dan eindelijk lekker op een stoel na al dat lange lopen, genietend van een heerlijke cocktail! 

Door al dat genieten waren we ineens de tijd vergeten waardoor we een sprintje moesten trekken naar ons geplande boottochtje. Jammer genoeg waren we net te laat en vertrok de boot waar wij bij stonden.. Dat was even een baalmomentje maar gelukkig kregen we te horen dat de kaartjes 2 jaar geldig zijn! Dit is dus ook meteen een goede reden om nog een keer naar Parijs te gaan (alleen dan wel langer dan 1 dag). 

Nom nom nom, delicious food at a lovely place!

De boot trip zou 5 kwartier duren, dus die tijd hadden we nog over. We hadden maar bedacht om lekker romantisch naar de vervangende slotjesbrug te gaan, want een slotje hadden we natuurlijk wel meegenomen ook al had dit onze laatste prioriteit. 

Ik was er verbaasd over dat de brug alweer zo vol hing. Maar nu hangt er ook ons slotje tussen en ons denkbeeldige sleuteltje ligt op de bodem van de Seine.

Lekker cliché romantisch doen, soms moet dat even ;)

Weer terug bij de bus kregen we te horen van de chauffeur dat hij nog even ging stoppen op een plek waar we de Eiffel toren mooi zouden zien shinen! Wat een top chauffeur, Peter de Kilometervreter noemde hij zichzelf en dit heeft hij ook echt wel waar gemaakt! 

Ik heb een heel leuk en vooral druk dagje gehad in Parijs, maar baal er zelf enorm van dat het zo kort was. Gelukkig moeten we nog een keer terug voor het boottripje, hihi. Dan verschijnt er weer een nieuwe blog, met meer hotspots! 

Fijne avond allemaal!

Liefs, Fem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten